Heb je het idee dat jouw paard ergens vast zit, niet meer soepel beweeg of wel wat meer flexibiliteit kan gebruiken? Graag help ik je op professionele wijze deze klachten te verhelpen. Dit kan d.m.v. verschillende therapieën. Samen met jou kijken we welke therapie het beste bij jouw paard aansluit, dit kan ook een combinatie zijn van verschillende therapieën. De behandelingen zorgen dat strakke spieren weer soepel worden, maar ook beschermt het het lichaam tegen blessures, helpt beschadigde spiervezels te herstellen en verlengt de duur van de sportcarrière.

Eigenlijk zou iedereen zijn paard preventief eens moeten laten behandelen. Door af en toe je paard is te laten ‘checken’ worden problemen in een vroeg stadium ontdekt én verholpen, waardoor mogelijke grotere problemen kunnen worden voorkomen.

 

 

Veel mensen maken de fout dat jonge paarden geen spierproblemen kunnen hebben, dit is absoluut niet waar. Al op jonge leeftijd kunnen veulens en jonge paarden uitglijden in de wei, vast liggen in de stal of gaan hangen in het halster, het hoeven maar kleine dingetjes te zijn. Hierdoor ontstaan er al triggerpoints (spierknopen).

Wanneer je het paard gaat trainen en je merkt dat hij/zij moeilijker een kant op buigt, slecht wilt nageven, moeilijk in galop wilt springen, op hoger niveau moeite met inzetten van de schouder binnenwaards of opeens gaat weigeren voor de sprong. Hoe kan dat opeens? Het probleem zat er al veel langer, alleen je paard heeft nooit zoveel van deze ‘pijnlijke’spier gevraagd. Nu opeens moet ‘het’ gebeuren, alleen de spier of zelfs het hele gewricht werkt niet soepel mee, let dus op de signalen die het paard geeft!

 

 

Voordat je een afspraak wil maken moet je wel één en ander overwegen. Heeft je paard een ernstige bewegingsbeperking en loopt het heel erg kreupel dan dien je altijd eerst een dierenarts te raadplegen. Is je paard herstellende van een zware blessure, overleg dan ook eerst met de dierenarts of het paard gemasseerd mag worden.